10 SPØRGSMÅL TIL ANNA

 

Som mange andre har Anna være på juicekur under Corona lockdown. Læs hendes svar på 10 relevante spørgsmål om juicekuren her:

 

Hvor mange dage var du på juicekur?

3dage - eller jeg spiste mit første måltid efter kuren søndag aften, og startede fredag morgen. 

 

Hvad var dit formål med juicekuren?

Jeg skulle have fjernet en visdomstand og vidste at jeg skulle indtage flydende kost efter operationen. Det tænkte jeg kunne kickstarte mit ønske om at stabilisere min kost da jeg under Corona tiderne har spist forholdsvist usundt og drukket alkohol mere end jeg plejer. Juicekuren er en god måde for mig at nulstille mit system og starte forfra udfra mere sunde vaner. 

 

Spiste du noget mad under juicekuren?

Ja, jeg spiste 2 kogte æg i løbet af lørdagen samt 100 g usaltede cashew nødder. Det er super vigtigt at jeg lytter til min krop under en juicekur og eftersom jeg lige havde fået foretaget et større operativt indgreb mente jeg det var fornuftigt at spise når jeg følte trang til det. Jeg sov hele 12 timer mellem lørdag og søndag og vågnede derfor senere end forventet og spiste et stykke rugbrød med plantesmør inden jeg smuttede på arbejde. 

 

Hvad var den største udfordring under juicekuren?

Umiddelbart var min største udfordring at jeg havde meget fritid både fredag og lørdag. Fritiden gør at man oplever flere fristelser end normalt. Min kæreste havde lidt tømmermænd om lørdagen hvilket gjorde at han havde lyst til en helt anden type mad end den jeg havde planlagt at indtage (jeg mener at han øffede noget om verdens bedste pølser på BK FREMs hjemmebane). Det gjorde det naturligvis en smule sværere at fastholde fokus end det var de dage jeg var på arbejde og kørte min egen ting. 

 

Hvilken juice blev din favorit? 

MÅLTIDET. Det er den juice med flest kalorier og gods i, så den mætter også dejligt. Jeg synes selv den er perfekt balanceret i forhold til sødme og syrlighed. Den smager nemlig sundt - men ikke FOR sundt. 

 

Hvilken dag var mest udfordrende, begyndelsen eller slutningen?

Jeg synes klart dag 2 er den mest udfordrende på en 3dags juicekur. 

 

Hvor ofte går du på juicekur?

Jeg går på juicekur ca hver 3 måned. Eller efter behov. Jeg er så priviligeret at jeg drikker sunde juices hver dag, og de vil altid være en fast del af min kost. Når jeg f.eks har været på ferie eller væk fra butikken i mere end 7 dage SKRIGER min krop på grønne juices. 

 

Hvad sker der med kroppen under juicekuren?

For mit vedkommende skaber det en enorm energi udladning efter kuren. Jeg mærker min krop på en anden måde end jeg kan til dagligt. Jeg føler mig sjælent meget sulten, da jeg ikke tager kuren for at tabe mig men oftest for at nulstille min fordøjelse og min sukker trang. 

 

Er der mest frugt eller flest grøntsager i juicekuren?

Der er ca 70% grønt eller mere og 30% frugt. Det er utroligt vigtigt at juicene ikke bliver for søde, da det er vigtigt ikke at få for meget frugtsukker unden juicekuren. 

 

Var du meget fysisk aktiv under juicekuren?

 

Jeg trænede ikke, men jeg var almindelig aktiv på arbejde, og gik en lang tur - det er super dejligt med frisk luft under forløbet.