ANNA+NORDIC SILENT MIND RETREAT

Vi hos Anna+juicen var så heldige at levere "måltids juice" til Christin Illeborgs fantastike én-dags retreat i de smukkeste omgivelse lidt udenfor Roskilde faciliteret af Marie-Louise Hoestbo i hendes private hjem. Dagen skulle foregå "silent" så Christin ønskede et frokost-måltid der var mættende, men ikke krævede den store kommunikation og besvær at få ned. Vi lavede vores juice "MÅLTIDET" med spinat, avocado, citron, chlorella, kokosvand og æble.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Jeg, Anna deltog selv i eventet og det var intet mindre end fantastisk. Til dem af jer der kender mig, var der en del snak blandt venner og familie, om hvorvidt jeg kunne gennemføre et sådan retreat, eftersom jeg jo af natur snakker en del og der er fart på mig når jeg først kommer igang.  Det viste sig dog at det mest naturlige, rolige og ikke mindst berigende arrangement jeg har været med til. Jeg var smugle nervøs inden retreatet, men der var intet at være bekymret for. Christin er den dygtigste Guide/Lærer, som jeg tidligere har taget meditations kurser ved.  Jeg havde inviteret Ida Ravn med, som her har sat ord på hendes oplevelse. 

 

Ida Ravn og Anna Tea

 

Lidt om mig:

Jeg er certificeret yogalære fra YogPeeth Ashram i Indien. Jeg praktiserer en kombination af Asana (fysiske stillinger), Pranayama (åndedræts øvelser) samt meditation. Meditationen og åndedrætsøvelserne er mindst lige så vigtige som de fysiske stillinger i yoga.

For mig handler yoga ikke om, hvilken besynderlig stilling du kan presse kroppen ud i. Formålet med yoga er, at stimulerer forbindelsen mellem krop, sind og sjæl. Øvelser der kan være med til at stilne sindet og give dig selv lov til, at sidde med det der nu kommer frem af følelser. Øvelser der får nervesystemet til at falde helt til ro og øge opmærksomheden på dine reaktionsmønstre.

Yoga kan for mange virke en smule angstprovokerende, da man er tvunget til, at mærke. Mærke, hvad der helt præcis foregår inde i én i det givende øjeblik og det er ikke altid en behagelig oplevelse men det er ægte og det er sådan vi får bearbejdet vores følelser, ved at mærke og tillade dem at være der -gode som dårlige.

Jeg tror på, at vores følelser fysisk kan manifestere sig i kroppen, hvis vi ikke er opmærksomme og sørger for at få bearbejdet dem. Derfor er jeg stor fortaler for, at skabe ritualer for sig hver dag, der giver dig en mulighed for lige, at tune ind hos dig selv og få en fornemmelse af, hvad du netop har behov for den dag. Det behøver ikke være meget mere end, at du starter med at rulle yogamåtten ud og sætter dig på den hver morgen som det første i mindst en uge. Med tiden vil du da opdage, at din intuition vil guide dig og fortælle dig, hvad du har behov for fra dag til dag, om det bare er at sidde på yogamåtten i 10 minutter eller om det er 1,5 times yoga øvelser. Ved at nedsætte forventningerne til dig selv og dine yoga øvelser, får du i stedet fokus på, at du vælger dig selv som det første hver morgen og det er der det begynder, at blive magisk og en langt større succesoplevelse.

 

 

 

Silent retreat: 

Jeg var så heldig at blive inviteret med til Nordic Dharma Silent Retreat i søndags. Det var en dag fyldt med rørende guidet meditationer, både siddende og gående i naturen, beroligende yoga, slukket telefoner, lækker juice, en inspirerende Dharma talk og dyb healing for krop sind og sjæl.

Christins intention bag Nordic Dharma er, at føre den buddhistiske lære til norden og at brede budskabet om, at Mindfullness er for alle der ønsker at skabe vej for ro, frihed, velvære og glæde.

Christin fortalte b.la. om konceptet ”Duhka” (lidelse) og ikke mindst vejen ud af duhka.

Duhka er den eksistentielle utilfredshed eller lidelse, som opstår, når du ikke lever i overensstemmelse med virkeligheden. Det er et nøglebegreb i yogatraditionen og et godt udgangspunkt for at forstå Buddhas bagvedliggende løfte om indsigt. Christin refererede i denne sammenhæng til hullet i midten af et hjul. Ved hjælp af dette hul sidder hjulet fast på en aksel der får hjulet til at dreje rundt. Når hullet i hjulet ikke passer til akslen, vil det have besværligheder ved at dreje rundt. Hvis akslen derimod ligger passer godt til hullet, vil hjulet dreje let og uproblematisk. Bruger vi dette eksempel om os mennesker, bliver det et billede på, hvordan vi lever. Hvis du ikke lever i harmoni med virkeligheden, svarer det til at hullet og akslen ikke passer sammen. Det er dukha. Hvis du til gengæld tør, at se virkeligheden i øjnene og leve i overensstemmelse med virkeligheden, vil dit liv sandsynligvis glide let og uproblematisk. En vigtig del af Buddhas læren i forhold til dukha, er altid at forklare hvordan man helt konkret kommer ud af duhka og får hjulet til at dreje let og ubesværet.

Christin fortalte her en meget brugbar historie under Dharma Talk:

En bedstefar siger en dag til sine børnebørn: ”Nu skal i høre børn, i et hvert menneskes liv er der en frygteligt kamp mellem to ulve. Den ene ulv er lys og den anden er mørk. Den lyse ulv er rar, næstekærlig, i harmoni med virkeligheden, glad, tilgivende og ærlig. Den mørke ulv er styret af angst og frygt, grådig, hidsig, frustreret, bliver hurtigt fornærmet, bager nag til fortidens hændelser og vil ikke give slip” En af børnene rækker hånden op og spørger: ”Bedstefar, hvis det her en kamp mellem to ulve, hvem vinder så?” Bedstefaren svarer: ”Det gør den ulv du fodre”. Det du fokusere på vokser i din bevidsthed. Den lyse uld er sjælen, essensen af dig og den mørke ulv er dukha.

Der er mange måder, at komme i takt med virkeligheden. Christins meditationer og undervisning i Mindfullness er et fantastisk sted, at starte. 

 

 

LINK til dagens meditationer :

https://christinilleborg.dk/optagelser-fra-nordic-silent-mind-8-9-lydfiler-med-instruktioner-meditationer-og-talk/