IDA PÅ 5 DAGS JUICEKUR

Hvordan føles det at være på juicekur? Det spørgsmål blir vi ofte stillet, og vi har bedt vores veninde Ida Ravn beskrive hendes tanker og følelser under vores juicekur:

Fem dages juicekur – Ro i krop og sind.

Det autonome nervesystem har til opgave, at varetage en række kropslige funktioner, som ligger uden for din bevidste kontrol. Det regulerer din vejrtrækning, fordøjelse, puls osv.

 

I det autonome nervesystem finder vi det sympatiske nervesystem og det parasympatiske nervesystem.

Det sympatiske nervesystem sætter krop og sind i øget alarmberedskab – en kæmp eller flygt tilstand. Her bliver der skruet op for energiniveauet, ned for følsomheden og du vil blive styret af dine basale instinkter og følelser. Det parasympatiske nervesystem har let forenklet modsatte effekt. Det stimulerer kroppen til at hvile og fordøje - både mad og tanker. Her føler du dig mere nærværende, rolig, i balance og sansende, både i forhold til verden omkring dig og dig selv. Din kapacitet for nærvær er altså betinget af det autonome nervesystem, som ligger uden for din direkte kontrol. Bare det, at du ønsker mere ro og tilstedeværelse er desværre ikke nok, det får ikke automatisk det autonome nervesystem til at regulere sig. Når systemet er velfungerende, regulere det faktisk sig selv, men hvis du ikke nulstiller nervesystemet ordentlig en gang imellem, er det simpelthen som om det fryser fast i konstant øget alarmberedskab – også kaldet stress. Det er her kost og meditation kommer ind i billedet. Efter en måned på retreat i Mexico med en meget særlig type kost, har jeg selv været vidne til, hvor stor en indflydelse kost kan have på det autonome nervesystem. Jeg levede en måned uden bl.a. løg, stærke krydderier, koffein, alkohol, mælkeprodukter, kød eller andre stimulerende madvare. Jeg kunne tydligt mærke, hvordan min krop og sind regulerede sig herefter. Jeg oplevede mere dybde i mine meditationer, havde lettere ved at være tilstede i yogaundervisningen, fordøjede min mad med lethed og fik den smukkeste glød i huden. Umiddelbart lyder det som en forholdsvis restriktiv kost og derfor ikke speciel holdbar for de fleste mennesker. Dog kan det stadig være givende, at gå ind og nulstille i ny og næ via kosten. Denne gang har jeg valgt at gøre det med Annas fem dages juicekur. Jeg har de sidste fem dage været på denne kur, bestående af fire juice, et ingefær shot og en suppe pr. dag. 

I takt med juicekuren besluttede mig for, at holde mit eget lille retreat, for at skabe så rolige rammer som muligt. Hver morgen cyklede jeg ned til havet for at bade, drikke min første juice og meditere. Resten af dagen tog jeg i ro og mag, ingen højintensitetstræningkun lidt stræk og yoga. Jeg var opmærksom på, hvad jeg fyldte mit sind med, både i form at musik, litteratur og tv. Efter fem dage med denne livstil, i kombination med juicen, føler jeg mig næsten ligeså balanceret som jeg gjorde efter en måned i Mexico. Rammerne for at skabe velvære og tid til eftertanke i din dagligdag er perfekt lige nu for de fleste. Jeg oplever denne tid som en invitation til at dykke indad, restituere, og sætte tingene en smule i perspektiv. 

Jeg kan varmt anbefale Anna + Juicens juicekur som en hjælpende hånd til dette.