PALO SANTO

Nu kan du købe bæredygtig Palo Santo i ANNA+JUICEN på Istedgade. Vi er selv mega glade for det hellige træ og bruger træ-brikkerne som energiudrensning under og efter et  juice- eller suppeforløb. Det er med til at skabe ro, balance og det dufter absolut fantastisk. Det har en sød krydret og intens naturligt duft. 

 

“Det hellige træ, du køber hos palosanto.dk, kommer fra et privat og regeringsbeskyttet reservat i et kystområde i det nordlige Ecuador.
Her indsamles det døde eller nedfaldne træ fra skovbunden af de lokale arbejdere.

At skoven er privat og regeringsbeskyttet betyder blandt andet, at produktionen på reservatet overvåges og lever op til de nationale krav og regler om skovning og produktion. Det betyder også at der gøres en indsats for at beskytte området for ulovlig indtrængen og skovning. Der bliver løbende plantet nye træer - præcis ligesom vi gør herhjemme, for at sikre både træets bestand, forretningen og lokalbefolkningens levevej.

Ingen træer, ingen forretning, ingen jobs.

Fokus på bæredygtige og etiske aspekter af produktionen af, og handel med palo santo

Den leverandør som palosanto.dk bruger, har samarbejdet med denne specifikke lokalbefolkning i Ecuador i over et årti og har derfor opbygget en god relation. Den ene af leverandør- medlemmerne er selv latina og bor halvt i Peru og halvt i Europa. Min leverandør kan derfor også kalde sig "direct trader" idet hun handler direkte med producenten uden om mellemmænd. Det vil sige der kun er et led mellem palosanto.dk og producenten i Ecuador.

En god indikator på bæredygtigt høstet træ er duften. Der er ikke noget at tage fejl af -træet vil ikke afgive en stærk duft hvis det er fældet levende eller ikke har fået lov at tørre længe nok. Jo længere træet har ligget dødt og i tørringsproces jo mere potent er duften når træet flækkes og brændes.“

 

Teksten er fra www.palosanto.dk