SÅDAN SPISER DU EFTER DIN JUICEKUR

 Når fordøjelsen har fået en pause, og du har gennnemført et forløb med primært juicebaseret kost, og du skal til at have dit første måltid fast føde, hvad anbefaler vi så?

Vi anbefaler, at man drikker rigeligt med vand og starter med fødevarer, som din krop finder det let at nedbryde, mens du undgår mad med fedt og sukker. Dampede eller rå grøntsager, friske frugter og kerner og nødder er alle perfekte til den første dag efter afslutningen af ​​din juicekur.

Dagen efter din juicekur kunne se sådan her ud:

Morgenmad: Havregrød på vand med tranebær og havsalt som topping.

Formiddags-snack: Frugt af årstidens sæson.

Frokost: Råkostsalat af gulerødder, rødbeder, grønkål med rosiner og nødder, hertil kan du bruge vores kryddereddike (som kan købes i butikken). Opskriften til dressingen er: 

Hæld en 1/4 til 1/2 dl kryddereddike i et glas med låg. Tilsæt en stor teske (sød) sennep og et fed hvidløg - eller måske fint, fint hakket skalotteløg.

Krydr med salt, peber og sukker i forhold til mængden af eddike. Vent til sukkeret er opløst og smag, om der evt. skal tilsættes mere, det skal dog gerne 'nappe' lidt. Tilsæt dernæst en smagsneutral olie og ryst glasset. Så, VOILA, er din dressing klar.  

Eftermiddags-snack: Knækbrød med avocado og evt. en frisk smoothie med bær og kokosvand.

Til aftensmad anbefaler vi vores veggie stew fra Eat Real Be Real (se nedenfor). 

Drik rigeligt med vand og te til aften.

andendagen kan soja- og mejeriprodukter genindføres i små doser. At hoppe tilbage til disse for hurtigt kan forårsage en urolig mave for nogle.

Efter den tredje eller fjerde dag er din krop klar til at genoptage din normale diæt - ideelt uden stærkt forarbejdede fødevarer.

LÆKKER VEGGIE STEW:

Anna + Juicen har i samarbejde med Helene fra Eat Real Be Real (@eatrealbereal)  lavet denne fantastiske veggie stew. Retten er sprængfyldt med grøntsager og giver kroppen den rette mængde fibre for stille og roligt at vende tilbage til en “normal” hverdag.

 veggie stew

 

Vi har fokuseret på, at retten er nem og hurtig at tilberede, og så koster den ikke meget at lave. Med denne opskrift vil der være til omkring 4 portioner. Retten er nem at fryse ned, og du kan evt. spicy den up med frisk chili, soya og ekstra ingefær, når din krop er klar til det. Retten tager i alt 30 min. at lave. 

Du skal bruge: 

2 løg 

2 fed hvidløg 

1 zucchini 

1 aubergine 

4 stilke grønkål 

230 gram kogte kikærter (en dåse/karton) 

230 gram kogte butterbeans (en dåse/karton) 

2 spsk. stødt koriander 

2 spsk. spidskommen 

2 spsk. balsamico 

3 spsk. hakket ingefær 

2 dåser hakket tomat 

3 håndfulde solsikkekerner

Spidskål, koriander og citron til topping. 

Sådan gør du: 

Start med at hak dine løg, hvidløg og ingefær. Fyr dem i en gryde med en go' omgang olivenolie. Efter et minuts tid tilsætter du lige 2 spsk. fulde balsamico, 2 spsk. koriander og 2 spsk. spidskommen. Når dine løg har fået en gylden farve, kommer du dine groft hakkede zucchini og aubergine i gryden og steg i 7 minutter..ish. Fyr din fint snittede grønkål i, og steg det i 3 minutter. Kom derefter en halv liter vand i  og lad det simre et par minutter, derefter tilsætter du dine hakkede tomater og bønnerne. Lad retten simre i 10 minutter. Smag gerne til med salt og peber. 

Imens din ret simre, rister du 3 håndfulde solsikkekerner. Når de har fået en dejlig gylden farve, så blender du kernerne med 1 spsk. flagesalt. 

Retten serveres med snittet spidskål, koriander, citron og dine kerner på toppen. Boom - din ret er done!

 

 

 Anna og Helene nyder deres veggie stew. 

 Det er individuelt, hvordan kroppen reagere efter en juicekur. Vær opmærksom på den øgede intensitet du har omkring dine måltider - og vær mild og kærlig mod dig selv.